Deltakere fra Agder til Grüne Woche i Berlin 2020

I samarbeid med Fylkesmannen i Agder, Setesdal regionråd og fylkeskommunen har Fjellnettverket valgt ut disse fire deltakerne til å representere Fjell Norge fra Agder.
Collage av bedrifter fra Agder - Klikk for stort bildeDeltakerar frå Agder på Internationale Grüne Woche Fjellnettverket  

Fjell Norge strekker seg fra nettopp Setesdal i sør til Trøndelag i nord, og over 30 deltakere skal friste tyskere og europeere med fantastisk mat og opplevelser fra fjellet. 

-  Deltakerne fra Setesdal er sterke tradisjonsbærere og opptatt av å severe mat og drikke med lokale røtter. Overnattingsbedriftene har naturen tett på og et meget bevisst forhold til råvarer og tradisjonskost på kjøkkenet, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.

Bli bedre kjent med representantene fra Agder her:

Bygland Bryggeri

Bygland Bryggeri er ei lita verksemd med base i Bygland kommune, Setesdal. Alle ølsortane har namn på setesdalsmål, og boksane er utstyrt med historier som forklarer både namnet og ølet.

Det seiest at bryggjaren lagar vørteret, og gjæren lagar ølet. Kveik er ei fellesnemning på norsk gardsgjær som er brukt og teke vare på i enkelte bygder i mange hundre år. Kveik gjev ofte ein fruktig smak, gjærar raskt og på uvanleg høge temperaturar. Me er eit av få ølprodusentar i verda som spesialiserer seg på det norske tradisjonsølet, og lovar mange gode, «gløymde» smakar, og krysningar med det nye. Ølet vårt er allereie tilgjengeleg på Noregs høgst rangerte barar, som Cardinal (Stavanger),

Schousskjelleren og Røør (Oslo) for å nemne nokre. Me har eksportert øl til utlandet, og er til og med avbilda i New York Times sin reisekalender for 2019. Der anbefaler dei å reise til Noreg for å prøve det norske gardsølet!  

Nettside: http://bygland.beer/

Hovden Fjellstoge

Øverst i Setesdal, 850 m.o.h. finner du Hovden Fjellstoge. Med Vidmyr naturreservat og Otras perlende vann som nærmeste nabo, er dette det perfekte utgangspunkt for minnerike dager på fjellet.

I vintersesongen går det gratis skibuss til Hovden Alpinsenter, og det er direkte adgang til Hovdens store løypenett for de som vil på langrenn. Velg mellom overnatting i rom, selvhushold på hytte eller på campingplassen. Maten vi serverer er ærlig, ekte og lite pretensiøs og alt på menyen vår er laga på huset. Råvarene er ofte lokale, eller valgt ut fra leverandører vi kjenner.

Nettside: https://hovdenfjellstoge.no/

Bjåen Fjellstove
 

Bjåen Fjellstove er ein stad for deg som ynskjer å kjenne atmosfære frå den gamle tida kombinert med fjelluft frå Setesdalsheiane, hanegal og bjølleklang frå ei aktiv gardsdrift. Maten er basert på eigne og lokale råvarer, heimelaga frå botn.

Bjåen Fjellstove er sertifisert økoturismebedrift, og ynskjer å gje gjestene våre gode stunder i ei heimsleg og varm stove, eller  altaneen med utsikt over Breivatnet.

Bjåen Fjellgard er landets høgstliggande mjølkeproduksjon, 900 m.o.h.. Dei har vel 30 mjølkekyr, og med ungdyr og kalvar tel buskapen på det meste opp i mot 100 dyr. Me produserar ca. 190 000 l mjølk i året, samt ein del kjøt.

Nettside: http://bjaen.no/

Setesdal Lefser og Brau

Kristine Bjørgum Forde driver Setesdal Lefser og Braud, en virksomhet som leverer god og hjemmelaget mat til møter, selskap eller øvrige sosiale lag. Kristine er utdannet kokk og takkebaker, og ønsker å tilby sin kunnskap og tjenester til sultne kunder, blant annet i sin egen bakebu i Rysstad.

Her lages det også smakfulle flatbrød og lefser etter familiens nedarvede oppskrifter. Kristine er opptatt av tradisjonsrik mat og holder en håndverksspesialitet fra det gamle bondesamfunnet i live ved sitt virke. Som kokk i Berlin vet vi at Kristine gir vår stand en  særegen lukt og smak fra fjellet, for dette blir hennes andre år som representant for Fjell Norge.
 

Til toppen