Deltakere fra Buskerud til Grüne Woche i Berlin 2020

I samarbeid med Fylkesmannen i Viken og Buskerud fylkeskommune har Fjellnettverket valgt ut flotte representanter fra Hallingdal til å representere Fjell Norge fra Buskerud.Collage bedrifter fra Buskerud - Klikk for stort bilde 

Fjell Norge strekker seg fra Setesdal i sør til Trøndelag i nord, og over 30 deltakere skal friste tyskere og europeere med fantastisk mat og opplevelser fra fjellet.

 -         Fra Buskerud har vi med oss en gjeng med spisskompetanse på lokale råvarer og foredling av disse. Fjellets smaker og opplevelser blir svært godt ivaretatt og formidlet av de vi skal ta med oss til Berlin herfra, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.

Bli bedre kjent med representantene fra Buskerud her:


Bergsjøstølen fjellstue

Kåre Berg ønsker velkommen til høyfjellet 1100 moh., slik Berg familien har gjort det i flere generasjoner. Her kan du ta en pause fra hverdagen i frisk høyfjellsluft med kvilepuls i rolige omgivelser. I peisestugu kan du lese ei god bok eller nyte den gode samtalen sammen med reisefølget ditt, akkompagnert med 180 graders utsikt over det vakre fjellandskapet. På vinteren kan du gå på ski i velpreparerte skiløyper, snøkite rett utenfor døren, gå på trugeturer eller prøve deg på hundekjøring. Om sommeren er det muligheter for å sykle på velegnede fjellveier med lite biltrafikk, ri på islandshester og ikke minst prøve fiskelykken fra robåt eller kajakk/kano på Bergsjøen. Vi har 30 gjesterom og vi ønsker deg velkommen til fjellstue-atmosfære med hotellkomfort. 

Nettside: bergsjostolen.no

Lærlinger fra Harahorn

Harahorn Hotell ligger på 1100 meters høyde i Hemsedal i Hallingdal. Kjøkkensjefen på Harahorn vektlegger smaken av norske fjell, og råvarer som fjellørret fra lokale vann, reinsdyr som har beitet i nærheten, multer, krekling, tyttebær, granskudd og einerbær er viktige ingredienser. De samarbeider med Hallingdal opplæringskontor om lærlingplasser.

- Det og kunne bruke råvarer som finnes ute i naturen og å kunne skape noen fantastiske smaker på av det man bokstavelig talt kan gå ut i naturen plukke selv, det syntes jeg er så inspirerende, sier Karoline Hole. Sammen med Lovisa Berg (19) skal Karoline (18) være med til Grüne Woche i 2020 som lærlinger.

Nettside: harahorn.no

Hallingdal Lokalmatsenter

Else Horge Asplin er en lokalmat-ildsjel og står bak Hallingdal lokalmatsenter.

På gårdsbruket sitt på Nesbyen driver hun et nedskjærings- og videreforedlingsanlegg for kjøtt av både storfe, svin, lam og kje, samt hjortevilt. Her videreforedles både eget og innkjøpt slakt, og her drives også leieskjæring. Mange bønder i fjellområdene får kjøttet sitt videreforedlet hos Else. Sporbarhet er et stikkord for virksomheten, kundene skal vite hvor kjøttet kommer fra. Produkter som trylles fram hos Else er blant annet urtepølser, gravet kjøtt, tapasboller og roastbiff.

Nettside: hallingdallokalmatsenter.no


Garden Oppheim

Garden Oppheim ligger i Ål i Hallingdal, og Sjur og Renate Søndrål har drevet gården siden 2011. De har over 300 vinterfôra sau av rasene norsk hvit sau, gammalnorsk spælsau og Renates favoritt, den mindre kjente Valais Blacknose sheep.

Dyra beiter ved foten av Hallingskarvet, hvor fjellets gras og urter gir karakteristisk smak på kjøttet. Videreforedling av kjøtt gjør de selv på gården. Filosofien er at mat skal produseres på gamlemåten. Maten selges i egen gårdsbutikk, men leveres også til dagligvarehandel og restauranter.

Nettside: gardenoppheim.no

 

Ostebygda

Ostebygda er et samarbeid mellom åtte produsenter i Hol øverst i Hallingdal som ønsker å sette Hol på verdenskartet som ostedestinasjon. Rueslåtten ysteri, Hol ysteri, stølene Fagerdalen, Jakobsplass, Prestholt, Hamarsbøen og Gurostølen, og gården Øvrejorde utgjør Ostebygda. Produksjonen av intet mindre enn 29 smaksrike oster er basert på dyktig håndverk med lange tradisjoner, stølsliv, friskt fjellgras og glade kyr og geiter. Her får du ost for enhver smak! Ostebygda ble nettopp kåret til «Årets lokalmatgründer 2019» (samarbeid mellom Meny og HANEN).

Nettside: ostebygda.no

Til toppen