Deltakere fra Hedmark til Grüne Woche i Berlin 2020

I samarbeid med Fylkesmannen i Innlandet og fylkeskommunen har Fjellnettverket valgt ut fire sterke ost- og kjøttprodusenter til å representere Fjell Norge fra Hedmark.Collage bedrifter fra Hedemark - Klikk for stort bilde 

Fjell Norge strekker seg fra Setesdal i sør til Trøndelag i nord, og over 30 deltakere skal friste tyskere og europeere med fantastisk mat og opplevelser fra fjellet.

-         Deltakerne fra Hedmark er viden kjent for sitt kvalitetsarbeid med lokale råvarer og et varmt engasjement for foredling som har resultert i flere spesialmerkede matprodukter herfra. Vi er stolte av å få ta med oss disse smakene til Berlin, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.

Bli bedre kjent med representantene fra Hedmark her:

Bryn Gardsmeieri

Garden Bryn ligger oppunder fjellbandet, ved foten av Skardfjellet i Trysil. Vi har 90 voksne melkegeiter, som beiter friskt fjellgress og urter hvor resultatet blir den fineste melk. Vi foredler all den ferske geitemelken i gardsmeieriet, til nydelig ost av forskjellige slag der alle kan finne sin favoritt. Utvalget ost består av alt ifra tradisjonelle hvite og brune oster, til hvitmuggoster med aske, salatoster og ekte prim. Osten fra Bryn selges i utvalgte butikker og restauranter i store deler av landet.

Nettsider: brynost.no

Gransjøberget viltkjøkken

Siden 2004 har vi hatt med gjestejegere på elgjakt i Gransjøberget med opphold på Gransjøberget Sæter. For å nyttiggjøre elgressursen utviklet vi flere elgprodukter og startet eget elgpølsemakeri - fra 2017 i nye, flotte lokaler på gården i Hernes utenfor Elverum. Sammen med elgen bruker vi også naboens utegris. La oss nevne deilig juleribbe, elgsylte og elgjulepølse. Til IGW tar vi med bl.a. våre to Spesialitetsprodukter; elgpølsa «Skogens konge» og elgkarbonade.

Nettside: gransjoberget.no

Nortura «Ekte» Tynset

Klimaet på Tynset egner seg spesielt godt til spekematproduksjon, og vi ønsker å være med på å bygge opp vår region som et senter for god lokalmat og merker våre produkter med Ekte Tynset!

Nortura med Gilde har samlet all produksjon av spekeskinke til anlegget på Tynset og våre spesialiteter er «Tronfjellskinke» som er modnet i 24 måneder og har fått Spesialitetsmerke, og «Langtidsmodnet fenalår» som har fått geografisk beskyttelse.

Aleksandar Vukovic blir med som kokk, og Øyvind Moen skal sette skinkedestinasjonen Tynset på europakartet under messedagene i Berlin i januar.

Facebookside: Ekte Tynset


Eggen Gardsysteri

Gardsysteriet ble etablert i 2001 av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. Garden ligger ca 700 moh i den idylliske fjellbygda Vingelen i Tolga kommune og har helt siden 1730 har vært i familiens eie.

I 1995 la garden om til økologisk drift. Bruken av setra og utmarka, som ligger opp mot Forollhogna nasjonalpark, ble derfor ekstra viktig. Samhandling i bygda og lokal, bærekraftig verdiskaping er like viktige faktorer for driverne i dag, som gjennom historia. Garden drives i dag av sønnen Marius. Ysteriet driftes av gründerne Liv og Ola, men vil på sikt også overtas av sønnen.

Ysteriet produserer ost i verdensklasse. Blåmuggostene «Fjellblå», «Eggen Spesial» og «Rørosblå», hvitmuggostene «Fjellost», «salatost», samt fast-osten «Fjellgo’», ystes på setermelka i sommermånedene og alle lages av pasteurisert melk fra egen gard. Flere av ostene er høyt premiert, både i NM og i WCA, for sin særdeles høye kvalitet. På IGW 2020 vil Fjellblå og Fjellgo være å finne på Fjell Norges stand!

Nettside: eggenost.no

Til toppen